Δράση: «Διαμορφώνοντας την εικόνα για τον εαυτό μου: ανακαλύπτω ενδιαφέροντα, κλίσεις, δεξιότητες – Ονειρεύομαι την επαγγελματική μου ταυτότητα».

Στα πλαίσια της δράσης «Διαμορφώνοντας την εικόνα για τον εαυτό μου: ανακαλύπτω ενδιαφέροντα, κλίσεις, δεξιότητες – Ονειρεύομαι την επαγγελματική μου ταυτότητα» που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Νοέμβριο επισκέψεις ανά τμήμα των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ τάξης στην Κίνηση «Πρόταση». Στον φιλόξενο χώρο του φορέα οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδοσυνεργατικά στα βιωματικά εργαστήρια που αφορούσαν στην αυτογνωσία, ανακάλυψη δεξιοτήτων – κλίσεων τους. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή του προγράμματος με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών νεανικών ομάδων, της κυρίας Αγγελικής Πασά και του κυρίου Νίκου Γκοντζή, έγινε η γνωριμία μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών – συνοδών και εμψυχωτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φιλική – οικεία ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, οι εμψυχωτές, εφαρμόζοντας ως εκπαιδευτικά εργαλεία τις βιωματικές δραστηριότητες, το παραμύθι και τη συζήτηση, εκμαίευσαν από τα παιδιά τις πεποιθήσεις, ιδέες, φόβους, προσδοκίες τους σχετικά με τη μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Ολοκληρώνοντας το δίωρο πρόγραμμα, τα παιδιά πήραν ως εφόδιο ζωής την ακόλουθη διαπίστωση: οι αλλαγές είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μας και μας προκαλούν άγχος. Όσο μεγαλύτερη είναι η αυτογνωσία και η αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμησή μας τόσο μειώνεται και το άγχος της αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους καθώς και με τους εμψυχωτές. Στο τέλος του προγράμματος εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους που συμμετείχαν σε αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές – εμψυχωτές της Κίνησης «Πρόταση», κυρία Αγγελική Πασά και κύριο Νίκο Γκοντζή, που έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές, μαθήτριές μας να αλληλοεπιδράσουν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους και να ενδυναμώσουν την προσωπικότητά τους.

Παιδαγωγική ομάδα

Αλεξανδρή Αθανασία, Γιαννικοπούλου Ελεάνα, Λάζου Ξένια, Συριοπούλου Μαρία, Σχοινά Μαριάννα